NFT Gas Fee

Voorbeeld Ethereum blockchain

De belangrijkste kostenpost voor het verkopen en kopen van NFTs is gas fee. Het verkopen van NFTs verloopt over het blockchain. Voor werkzaamheden op het blockchain is rekenkracht nodig. De werkzaamheden bestaan uit het koop-en verkoopproces van een NFT, maar ook het verhandelen van cryptomunten. Rekenkracht wordt uitgedrukt in de term Gas. Gas is dus de hoeveelheid rekenkracht dat nodig is voor een transactie van een NFT of crypto currency.

Gas, Gwei en Wei

Het gaat normaal gesproken om kleine bedragen waardoor het niet om gas gaat, maar om gigawei(Gwei) Je kan het vergelijken met een euro en eurocent.

Gas price en Gas limit

De gas fee die je betaalt, bestaat uit twee onderdelen; de gas price en de gas limit. De gas price is de prijs die de gebruiker van het blockchain bereid is om te betalen om zijn transactie op het blockchain te voltooien.

Kan en/of wil je meer gas fee betalen dan verloopt je transactie op het blockchain sneller. Dit wordt bepaald door de gebruiker zelf. Veel cypto wallets geven suggesties voor redelijke prijzen voor afhandelingen van transacties op het blockchain.

Gas Limit is het bedrag wat je maximaal wilt betalen. Zo voorkom je torenhoge kosten.

Voorbeeld: je wilt 1 ethereum omwisselen voor een alternatieve currency(voorbeeld een NFT). Je zet de gas price op 150 Gwei en je limiet op 30.000 gas.

Aan het einde van de afhandeling is er 25.000 gas gebruikt. Je betaalt dus 150 Gwei x 25.000 gas = 3.750,000 Gwei omgerekend in ethereum 0,0037 ETH.

NFT gas fee

Gerelateerd.

NFT portomonnee
NFT marktplaats
NFT begrippen